Roberta Vinci staat in de halve finales van de US Open
NOS Sport

Vinci knokt zich naar halve finales US Open

Roberta Vinci heeft voor het eerst de halve finales van een grandslamtoernooi bereikt. De 32-jarige Italiaanse nummer veertig van de wereld wees in de kwartfinales van de US Open de tien jaar jongere Française Kristina Mladenovic met 6-3, 5-7, 6-4 terug.

Vinci haalde in New York al twee keer eerder de laatste acht, maar voor Mladenovic was het haar eerste optreden in de kwartfinales van een grandslamtoernooi. Ze betrad dan ook stijf van de zenuwen de baan, verloor direct haar opslaggame en pas halverwege de tweede set hielden haar knieën eindelijk eens op met knikken.

In het begin van de tweede set dwong Mladenovic zes breekkansen af dankzij met durf geslagen forehands, om ze door gehaastheid en nervositeit te verprutsen. Bij 4-2 pakte ze eindelijk de zo verdiende break, om vervolgens met geklungel de voorsprong weer te verspelen.

Kristina Mladenovic stond stijf van de zenuwen

Mladenovic krijgt vleugels

Toch pakte ze de tweede set en dat gaf haar vleugels, want waar Errani met haar vastheid lang de controle over de partij had gehad, had nu de jonge Française het ineens voor het zeggen. Ondanks een paar prachtige forehandpoeiers slaagde ze er tot haar grote frustratie niet in Errani eronder te krijgen, vooral door een reeks onnodige fouten (65 in totaal).

De Italiaanse wachtte geduldig af en dat geduld werd beloond in de zevende game van de beslissende set. In die een kwartier durende game regende het gamepoints en breekpunten, maar met twee dubbele fouten bezorgde de Française de Italiaanse de beslissende break.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl