NOS Wielrennen

Dumoulin: ze zijn wel een beetje bang voor mijn tijdrit

Dumoulin gaat op jacht naar topklassering Vuelta

Bijna 39 kilometer heeft Tom Dumoulin woensdag om de topdrie van het klassement in de Ronde van Spanje naar huis te rijden en zelf het commando voor de laatste vier dagen over te nemen.

De tijdritspecialist die inmiddels ook een ronderenner blijkt te zijn, verkende op de rustdag het parcours van de race tegen de klok rond Burgos. Wat hij tegenkwam, stemt hem hoopvol.

Beetje golvend, technische stukjes en een klimmetje

"Een mooi tijdritparcours", stelt de nummer vier uit het algemeen klassement. "Het is niet helemaal vlak, een beetje golvend. Wat technische stukjes en een lastige finale met nog een klimmetje. Heel mooi voor mij."

De kopman van Giant-Alpecin weet wat hem te doen staat. Om de rode leiderstrui te veroveren, zal hij moeten afrekenen met de Spanjaard Joaquim Rodríguez, de Italiaan Fabio Aru en de Pool Rafal Majka. Die drie staan voor hem in het klassement. Het verschil met Rodríguez is het grootst: 1 minuut en 51 seconden. Aru verdedigt 1.50, Majka 16 seconden.

Gaan met die banaan

Dat Dumoulin na ruim twee weken koers nog tot de favorieten voor de eindzege zou behoren, had niemand bij de start gedacht. De renner zelf ook niet. "Ik kwam niet naar de Vuelta met klassementsambities. De eerste week was gaan met die banaan, we zien het wel. Toen heb ik echt met het hart gekoerst. Daarna wat meer met het hoofd en dat is goed gegaan. Dit is echter verrassend en heel raar."

Dumoulin is inmiddels wel overtuigd van het feit dat hij een kans maakt om de Vuelta te winnen. Wat aarzelend geeft hij dat op de rustdag toe. "Ze zijn wel een beetje bang voor mijn tijdrit", kijkt hij vooruit naar het duel met zijn tegenstanders. Maar dromen over de rode trui zondag in Madrid doet hij nu in elk geval nog niet. "Vannacht droom ik van mijn vriendin."

Starttijden topvijf individuele tijdrit Vuelta

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl