Sam Smith noemt het een van de hoogtepunten van zijn carrière EPA

De Britse singer-songwriter Sam Smith zingt de soundtrack van de nieuwe James Bondfilm Spectre. Dit maakte hij bekend via Twitter. Het nummer Writing's On The Wall wordt uitgebracht op 25 september.

Er was al veel gespeculeerd over de artiest die de soundtrack zou gaan maken. Ook Sam Smith werd hierbij genoemd, maar hij ontkende toen nog. "Mensen lijken te verwachten dat ik het nummer ga maken, maar dat is niet zo. Ik heb gehoord dat het Ellie Goulding wordt, maar ik zal het niet zijn", vertelde hij in juli op de Britse radio. 

Iconisch

Gisteren plaatste Smith een foto van een ring met daarop het logo van de misdaadorganisatie uit de Bondfilm, waardoor de geruchten opnieuw oplaaiden. Vandaag werden die bevestigd. "Ik ben zo blij dat ik deel uit mag maken van deze iconische Britse erfenis en in de voetsporen mag treden van een aantal van mijn grootste muzikale inspiraties," schrijft Sam Smith op Twitter. 

Andere grote namen die de soundtrack voor een van de Bondfilms op hun naam hebben staan zijn Adele, Madonna, Tina Turner, Paul McCartney en Shirley Bassey.

Spectre met Daniel Craig voor de vierde keer als James Bond is alweer de 24e Bondfilm. De film is vanaf november in Nederland te zien.

STER reclame