Het lek leidde tot grote problemen.

Herstellen schade waterlek duurt vijf tot zes dagen

Het herstel van de schade die is veroorzaakt door het waterlek in Amsterdam duurt langer dan verwacht. Waterbedrijf Waternet meldt dat het nog vijf tot zes dagen kost om de schade te herstellen. Het water is inmiddels wel weggepompt en de waterleiding zelf is gerepareerd. Iedereen heeft weer drinkwater.

Vanochtend sprong een tijdens werkzaamheden een grote transportleiding. Het water spoot met grote kracht uit de leiding en de straten liepen onder water. Daardoor ontstond er een gat in de weg. Een geparkeerde auto is in dit gat gezakt.

Ook de kelder van het VUmc waar onder meer elektronische apparatuur staat kwam blank te staan. Inmiddels is de evacuatie van alle 340 patiënten in gang gezet.

Ondergelopen straten na geknapte leiding

Onderzoek

Aanvankelijk ging Waternet ervan uit dat het herstel twee tot drie dagen zou duren, maar toen het water was weggepompt, werd duidelijk dat de schade groter was dan gedacht.

Het is nog niet duidelijk hoe de schade aan de waterleiding precies is ontstaan. De Onderzoeksraad voor Veiligheid is een verkennend onderzoek gestart.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl