Samsom heeft nu geen tijd voor kritiek Rottenberg

PvdA-leider Samsom reageert laconiek op uitspraken van Felix Rottenberg. Rottenberg, die voorzitter is van de kandidaatstellingscommissie voor de Tweede Kamer, uit in Vrij Nederland scherpe kritiek op Samsom. Hij noemt Samsom de bedrijfsleider van het kabinet. 

Rottenberg vindt dat vicepremier Asscher de waarden van de PvdA overtuigender kan uitdragen dan Samsom.

Vluchtelingenprobleem

Voor de wekelijkse fractievergadering zei Samsom dat hij "echt even geen tijd heeft om daarop te reageren". "We zijn bezig met zaken als het vluchtelingenprobleem en het aantrekken van de werkgelegenheid. Daar wil ik eigenlijk al mijn aandacht op richten."

Samsom zei verder dat het in de PvdA wel vaker gebeurt dat je elkaar scherp probeert te houden, soms wat tactischer dan een andere keer."

Pittig debat

PvdA-Kamerlid Hoogland benadrukt dat de leden van de partij erover gaan wie lijsttrekker wordt. "We kennen Felix Rottenberg, die gaat een pittig debat niet uit de weg." Hij vindt het wel beter met elkaar te praten dan over elkaar in de media. 

Hooglands fractiegenoot Eijsink staat "geheel achter haar fractieleider". Ze vindt bedrijfsleider volstrekt niet het goede woord. En haar collega Vermeij noemt de uitspraken van Rottenberg onhandig. Ze is er verbaasd over en heeft veel vertrouwen in Samsom.

STER reclame