Serena en Venus Williams na hun duel, eerder dit jaar op Wimbledon
NOS Sport

'Serena zou vrede hebben met verlies tegen Venus'

Niet Novak Djokovic of Roger Federer, maar Serena Williams eist de aandacht op in New York met haar mogelijke grand slam; de vier belangrijkste toernooien in één kalenderjaar winnen. Maar dinsdag draait het op de US Open niet alleen om Serena: Venus Williams is terug en treft nu haar zusje.

Serena (33 jaar) en Venus (35) ontmoeten elkaar voor de 27ste keer (15-11 in het voordeel van Serena). Dan tellen we voor het gemak niet de oefenpotjes mee in Compton, de voorstad van Los Angeles waar de zussen vroeger uitentreuren met elkaar trainden.

Kansen Venus

De Amerikaanse media watertanden van het affiche in de 'Big Apple'. De New York Times geeft Venus, die sinds lange tijd weer eens ijzersterk speelt op een grandslamtoernooi, best kans op de winst. "En ergens zou Serena daar vrede mee hebben. Dan wint ze geen grand slam, maar blijft er tenminste een kans dat een Williams met de eindzege aan de haal gaat."

Serena: Venus de sterkst mogelijke tegenstander
  • Daily News
    Daily News blikt vooruit naar Venus-Serena
  • New York Post
    De New York Post blikt vooruit naar Venus-Serena
  • New York Times
    De New York Times blikt vooruit naar Venus-Serena

Ook de New York Post verwacht geen 'walk in the park' voor Serena. "De oudste speler van het toernooi draait de klok terug. Venus heeft dit toernooi onder de radar gezeten. Sinds 2011 weet ze dat ze een auto-immuunziekte heeft, maar op deze US Open heeft ze een hoog niveau weten te vinden."

Verwacht geen intens geschreeuw, daarvoor hebben ze te veel respect voor elkaar.

Daily News

"Geen gespannen sfeer"

Daily News vermoedt dat de liefde tussen de tenniszussen (te) bepalend wordt. "Het is onwaarschijnlijk dat Serena en Venus voor een enorm gespannen sfeer gaan zorgen in het stadion, omdat ze veel respect voor elkaar hebben. Verwacht dus geen intens geschreeuw."

Het duel tussen Serena en Venus Williams is dinsdag de eerste partij van het avondprogramma in het Arthur Ashe-stadion en staat gepland om 19.00 uur (woensdagochtend 01.00 uur Nederlandse tijd).

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl