Roger Federer viert een punt tegen John Isner
NOS Sport

Federer voorbij servicekanon Isner

Roger Federer heeft zich geplaatst voor de kwartfinales van de US Open. De als tweede ingeschaalde Zwitser was met 7-6 (0), 7-6 (6), 7-5 te sterk voor het Amerikaanse servicekanon John Isner.

De vijfvoudig winnaar maakte eveneens een einde aan een unieke reeks: Isner had in 2013 voor het laatst z'n service ingeleverd in New York. Vervolgens won hij 110 servicegames op rij, maar uitgerekend op matchpoint (Federers tiende breekpunt in de partij) ging het mis. "Ik voelde het al een beetje aankomen", zei Federer over de slotfase van de partij. "Hij had misschien niet meer zo veel energie over."

In de tiebreak van de eerste set had Federer het machtige wapen van Isner ook al geneutraliseerd. "7-0 is natuurlijk een erg goede score, zeker tegen John", keek Federer tevreden terug. Het was voor Isner de eerste keer in 429 tiebreaks dat hij met zulke cijfers verloor. "Dat kwam voor een groot deel door mijzelf. En voor een groot deel kwam het door hem", erkende Isner.

Federer verslaat servicekanon Isner

Opnieuw geen Amerikanen in kwartfinales

Het verlies van Isner en de eerdere nederlaag van Donald Young zijn zuur voor de Amerikaanse tennisfans. Voor het zestiende opeenvolgende grandslamtoernooi staan er geen landgenoten in de kwartfinales bij de mannen. Isner en Andy Roddick waren op de US Open van 2011 de laatste Amerikanen bij de laatste acht.

Nu Gasquet

De 34-jarige Federer treft nu het twaalfde reekshoofd Richard Gasquet, die verrassend de als zesde geplaatste Tsjech Tomáš Berdych de weg versperde. De Fransman bleef met 2-6, 6-3, 6-4, 6-1 aan de goede kant van de score.

Het is de tweede keer in elf deelnames aan het grandslamtoernooi in New York dat Gasquet de kwartfinales haalt. Twee jaar geleden lukte hem dat ook. Toen eindigde het avontuur in de halve finales.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl