Kevin Anderson
NOS Sport

Anderson klopt Murray, eindelijk in kwartfinales

Kevin Anderson heeft op de US Open voor een verrassing gezorgd door in een heerlijke partij met Andy Murray af te rekenen. De Zuid-Afrikaan won na vier uur en twintig minuten met 7-6 (5), 6-3, 6-7 (2), 7-6 (0).

De cijfers vooraf spraken duidelijk in het voordeel van de als derde geplaatste Schot. Anderson had op een grandslamtoernooi zeven keer eerder de vierde ronde bereikt, maar nooit zat hij bij de laatste acht. Murray had al 18 keer op rij minstens de kwartfinales bereikt. In de onderlinge ontmoetingen stond hij bovendien met 5-1 voor.

Tien dagen geleden had Anderson echter al een mentale barrière doorbroken door in Winston-Salem (na zeven opeenvolgende verloren finales) in Winston-Salem weer eens een ATP-toernooi te winnen.

Murray stoort zich

Tot ver in de tweede set domineerde Anderson de partij. Murray zat niet goed in zijn spel, stoorde zich aan van alles en nog wat en liep duidelijk achter de feiten aan.

Bij een 5-1 achterstand in die tweede set wist de winnaar van de US Open in 2012 echter zijn spelniveau te verhogen. Plots transformeerde de partij in een prachtig gevecht, waarin beide spelers streden om elk punt.

Hartstochtelijk gesteund door een groot deel van het publiek leek Murray er een vijfde set uit te slepen. Anderson, die zo vaak op de grote punten faalde, speelde echter de beste tiebreak uit zijn leven en dat bleek genoeg voor de winst.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl