Simona Halep knokt zich naar de kwartfinales van de US Open
NOS SportAangepast

Halep wint op tandvlees, Azarenka trekt vorm door

Simona Halep heeft zich met moeite geplaatst voor de kwartfinales van de US Open. De als tweede geplaatste Roemeense was te sterk voor de als 24ste geplaatste Duitse Sabine Lisicki: 6-7 (6), 7-5, 6-2.

De speelsters waren de eerste twee sets aan elkaar gewaagd. Lisicki, die ook in 2011 de laatste zestien in New York bereikte, overleefde op 6-5 een setpunt in de tiebreak en pakte met gedurfd tennis alsnog de set.

Blessurebehandeling

Halep onderging daarna een blessurebehandeling aan de linkerbovenbeen, maar het was juist Lisicki die last kreeg van fysiek ongemak.

De Duitse bewoog door een blessure aan de linkerknie, die haar een ronde eerder al parten speelde, steeds minder en na het verlies van de tweede set vloeide ook haar mentale energie weg. Halep haalde de partij professioneel binnen.

Viktoria Azarenka is in goede vorm op de US Open

Halep tegen Azarenka

De Roemeense speelt in haar eerste US Open-kwartfinale tegen Viktoria Azarenka. De Wit-Russin kwam nauwelijks in de problemen tegen de Amerikaanse Vavara Lepchenko: 6-3, 6-4.

Azarenka verscheen met ingetapete bovenarmen op de baan, nadat ze door haar trainingskleding last had gekregen van blaren. De maatregel had geen effect op het spel van de voormalige nummer één van de wereld.

Standvastig

De als twintigste geplaatste Azarenka was in de rally standvastiger dan de ongeplaatste Lepechenko, die na zeven pogingen voor het eerst in de achtste finales stond.

Azarenka kreeg in de eerste set geen enkel breekpunt tegen, maar verzuimde haar niveau door te trekken. De tweevoudig finaliste, die in juli 2014 voor het laatst in de toptien stond, leverde in het tweede bedrijf twee keer haar service in. Lepchenko vergat echter te profiteren.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl