Bij de noodopvang in Apeldoorn zijn vuilniszakken vol hulpgoederen afgeleverd

Rode Kruis gaat hulp aan vluchtelingen coördineren

Het Rode Kruis gaat de giften en acties coördineren voor vluchtelingen in Nederland. Daarvoor worden in de buurt van asielzoekerscentra 'welkomwinkels' geopend, waar mensen terecht kunnen met hun hulp.

Het Rode Kruis noemt het hartverwarmend dat het publiek meeleeft met de vluchtelingen en in actie komt. Wel benadrukt de hulporganisatie dat een financiële bijdrage de voorkeur heeft, boven het leveren van goederen.

Knuffels en speelgoed

Er is momenteel een overvloed aan knuffels en speelgoed. Volgens het Rode Kruis is er op dit moment wel behoefte aan warme winterkleding voor mannen, fietsen en toiletartikelen. Woordvoerder Merlijn Stoffels voegt er wel aan toe dat de spullen schoon en heel moeten zijn. "We hebben geen tijd om alles goed schoon te maken. Het gaat hier om kwetsbare mensen die natuurlijk niet ziek moeten worden."

In de 'welkomwinkels' kunnen spullen worden afgegeven waar op dat moment behoefte aan is. Welke spullen dat zijn, zal het Rode Kruis via sociale media bekendmaken. Het Rode Kruis geeft de hulpgoederen uit de winkel door aan de asielzoekerscentra. De eerste winkel wordt vanmiddag geopend in Goes, later deze week gaan ook bij andere centra winkels open.

'Welkomwinkels' voor asielzoekers

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl