Kaartjes Oranjezaal opnieuw in mum van tijd weg

Eerste bezoekers bij Oranjezaal

De kaarten voor de Oranjezaal in Huis ten Bosch zijn opnieuw erg in trek. Ook vanochtend waren de toegangsbewijzen voor de rondleiding in de zaal die van boven tot onder is gedecoreerd met schilderingen ter ere van stadhouder Frederik Hendrik in een mum van tijd vergeven.

Vanaf 08.00 uur konden belangstellenden via een speciale website een gratis rondleiding boeken voor de week van 21 tot en met 27 september. Er waren voor die week 2520 kaarten beschikbaar. Die waren binnen 12 minuten gereserveerd.

Reserveringssite overbelast

In totaal probeerden 30.000 mensen vanochtend een kaartje te bemachtigen. Door de drukte was de site af en toe onbereikbaar.

Bij de eerste ronde ging het ook snel. Toen waren de 5700 toegangsbewijzen binnen 6 minuten weg. Voor de liefhebber is er volgende week een nieuwe kans. Op maandagochtend gaan er weer een paar duizend kaarten uit.

Vandaag eerste rondleiding

De Oranjezaal is vanmiddag voor het eerst open voor publiek. Dat krijgt eerst een film over de voormalige bewoners, zoals prinses Beatrix en Frederik Hendrik, te zien. Daarna is er een rondleiding van twintig minuten in de Oranjezaal.

Beatrix woonde tot februari 2014 in Huis ten Bosch. Het wordt binnenkort gerenoveerd. Tot die tijd is de Oranjezaal geopend voor publiek dat er dus alleen met een geldig ticket naar binnen mag. Als de bouwvakkers hun werk in 2018 af hebben, neemt koning Willem-Alexander zijn intrek in het paleis. Hij zal het samen met zijn gezin gebruiken als woon- en werkpaleis.

Oranjezaal open voor publiek

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl