Vox Luminis in muziekcentrum TivoliVredenburg
NOS Nieuws

Bezoekersrecord Festival Oude Muziek

Het Festival Oude Muziek in Utrecht heeft dit jaar een recordaantal bezoekers getrokken. Tussen 28 augustus en 6 september kwamen er meer dan 64.500 mensen af op het festival voor muziek uit de Middeleeuwen, de Renaissance en de Barok. Het aantal verkochte kaarten steeg met 7 procent in vergelijking met vorig jaar.

Festivaldirecteur Xavier Vandamme blikt tevreden terug op het festival. "Utrecht herbevestigt wederom zijn roeping als plek waar de oudemuzieksector samenkomt, elkaar ontmoet en reflecteert over de toekomst. De immer groeiende publieke belangstelling is een hart onder de riem."

  • Foppe Schut
    Het publiek is enthousiast
  • Foppe Schut
    Het openingsconcert van Hespèrion XXI
  • Anna van Kooij
    Het Frans-Belgische ensemble Vox Luminis van Lionel Meunier was artist in residence

Engeland

Het Festival Oude Muziek Utrecht is naar eigen zeggen het grootste oudemuziekfestival ter wereld. Het bestaat sinds 1982. Er waren dit jaar 225 concerten en evenementen met als thema England, my England.

De artist in residence was dit jaar de Franse dirigent Lionel Meunier, met zijn ensemble Vox Luminis. Andere grote namen waren Ricercar Consort, Capriccio Stravagante en de Noorse Barokksolisten.

Volgend jaar staat het Festival Oude Muziek in het teken van Venetië. Dan is de artist in residence Gli Angeli Genève, die dit jaar het festival afsloot.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl