ANP
NOS Nieuws

'Spannende dag' voor bijna failliet Circus Herman Renz

Het is Circus Herman Renz niet gelukt een financier te vinden voor de belastingschuld van 130.000 euro. Het circus had tot vandaag de tijd om de schuld te voldoen.

"We hebben het geld niet bij elkaar en dat zal deze week ook niet lukken", zegt directeur Milko Steijvers van Circus Herman Renz.

Hij hoopt met de Belastingdienst tot een akkoord te komen over uitstel van betaling. Vanmiddag is er een gesprek. "Als de Belastingdienst nee zegt, is het voorbij. Het is een spannende dag."

Benefietvoorstelling

Over twee weken houdt het circus een benefietvoorstelling, waarmee Steijvers 50.000 euro hoopt op te halen. "Dat bedrag zouden we dan als aanbetaling kunnen overmaken aan de Belastingdienst."

Als het circus failliet gaat, komen 65 mensen op straat te staan. Circus Herman Renz bestaat 115 jaar.

Circus Renz heeft ook nog een schuld van drie ton aan een investeerder, maar die terugbetaling is minder urgent dan de belastingschuld.

Oorzaak van de financiële problemen zijn volgens de directeur de dalende bezoekersaantallen en de gestegen kosten. Een paar weken geleden luidde Steijvers al de noodklok en vroeg de overheid om subsidie.

Lobbyen

"We zouden al enorm geholpen zijn met een belastingverlaging. Ik kan alle premies echt niet opbrengen. Als er een verlaging kwam van 200.000 euro op jaarbasis, dan zou ik gered zijn. Want dat kom ik nu te kort."

Het circus heeft de steun van PVV-Kamerlid Dion Graus. "Hij is voor ons aan het lobbyen, maar de politiek steekt de kop in het zand. De politiek laat ons links liggen", zegt Steijvers teleurgesteld.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl