Novak Djokovic wil af van zijn racket, dat hij zojuist kapot heeft getrapt in de wedstrijd tegen Roberta Bautista
NOS Sport

Djokovic sloopt racket: iedereen is anders

Novak Djokovic kreeg na zijn gewonnen duel met Roberto Bautista op de US Open vragen over zijn explosieve karakter. Aanleiding was zijn woede-uitbarsting na het verlies van de tweede set, toen de Serviër zijn frustraties op zijn racket botvierde.

"Iedereen is anders", reageerde Djokovic tijdens de persconferentie. "Ik zeg niet dat dit de juiste manier is om je emoties te tonen, want ik ben hier absoluut niet trots op", aldus de mondiale nummer één, die zich in wedstrijdverband wel vaker schuldig maakt aan het slopen van rackets.

Gilbert confronteert Djokovic

Ook Brad Gilbert, de oud-tennisser en stadioninterviewer van televisiezender ESPN, confronteerde Djokovic direct na de partij met zijn gedrag. De mondiale nummer één voelde zich op dat moment zichtbaar niet op zijn gemak in het Arthur Ashe-stadion.

"Dingen gebeuren nu eenmaal, ik ben een speler die zijn emoties laat zien", verklaarde Djokovic. "Ik was gefrustreerd omdat ik de tweede set verloor na een voorsprong van 4-2 en 40-15 te hebben verspeeld. Ik had het nooit zover mogen laten komen. Het belangrijkste was dat ik een manier vond om mezelf weer in de wedstrijd te krijgen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl