Novak Djokovic haalt opgelucht adem na zijn zege op Roberta Bautista
NOS Sport

Djokovic doorstaat test tegen onbevangen Bautista

Novak Djokovic heeft voor de negende keer op rij de kwartfinales bereikt van de US Open. De als eerste geplaatste Serviër doorstond de test tegen de onbevangen Spanjaard Roberto Bautista: 6-3, 4-6, 6-4, 6-3.

De spelers haalden van begin af aan een hoog niveau. Djokovic, die twee eerdere duels met Bautista simpel won, toonde scherpte en pareerde de mokerslagen van de hard werkende Spanjaard.

Djokovic verliest set van Bautista op US Open

Bautista laat even prachtig tennis zien

Djokovic miste op 4-2 in de tweede set kansen op een dubbele break en dat gaf Bautista hoop. De als 23ste geplaatste Spanjaard won met prachtig tennis vijf games op rij.

Pas halverwege de derde set toonde Djokovic herstel en kon Bautista zijn hoge nivea niet vasthouden. De Serviër hield daarna voldoende marge en haalde hij, ondanks dat Bautista hem op 5-2 nog wist te breken, de wedstrijd binnen.

26ste kwartfinale op rij

Djokovic haalde in New York voor de 26ste keer op rij de kwartfinales van een grandslamtoernooi. Alleen Roger Federer (36 keer) en Jimmy Connors (27) deden dit vaker achter elkaar.

Feliciano López staat voor de vierde keer in zijn loopbaan in de kwartfinales van een grand slam

Offensieve López naar kwartfinales

Feliciano López sloeg zich voor het eerst bij de laatste acht in New York. De Spanjaard kon tegen Fabio Fognini zijn favoriete tactiek spelen: 6-3, 7-6 (5), 6-1.

De als achttiende geplaatste López houdt van aanvallen en liet dat volop zien tegen Fognini, die in de derde ronde Rafael Nadal in vijf sets elimineerde.

De 33-jarige Spanjaard, die dikwijls service-volley speelde, had voldoende aan een break op 2-1 om de eerste set voor zich op te eisen.

Bal door de benen

De als 32ste geplaatste Fognini vond vervolgens vaker een gaatje als López aan het net verscheen. Hij kwam 4-1 voor, maar verspeelde dit voordeel en was in de tiebreak, ondanks een mooie bal door de benen, de mindere speler.

De lepe López volleerde en serveerde zich daarna in de derde set simpel naar de winst. Hij staat voor de vierde keer in de kwartfinales op een grand slam. De overige drie bereikte López op Wimbledon in 2005, 2008 en 2011.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl