Serena Williams had opvallend weinig moeite met Madison Keys
NOS Sport

27ste Sister Act is een feit bij de US Open

Venus en Serena Williams mogen zich opmaken voor hun 27ste ontmoeting. Venus was in de achtste finales van de US Open met 6-2, 6-1 te sterk voor de Estse Anett Kontaveit en Serena was haar landgenote Madison Keys met 6-3, 6-3 de baas.

Na een veelbelovende start werkte Keys zich in de achtste game in de nesten met twee dubbele fouten op rij. Williams kreeg de break daarmee praktisch cadeau en stoomde door naar de setwinst.

Keys hield dankzij haar voor Williams lastige kick-service ook in de tweede set lang gelijke tred. Breekkansen kreeg ze echter niet en Williams wel. En twee daarvan leverden ook breaks op.

Venus Williams bereikt voor het eerst sinds 2010 de kwartfinales op de US Open

Snel klaar

Venus had slechts 50 minuten nodig om zich van Kontaveit te ontdoen.

De 35-jarige Amerikaanse, winnares in New York in 2000 en 2001, won 84 procent van de punten op haar eerste opslag, brak de 19-jarige Estse vier keer en liet slechts negen onnodige fouten noteren.

Qualifier Kontaveit kreeg in de laatste game haar enige breekkans, maar slaagde er niet in de partij te verlengen.

Balans: 15-11

De zusjes Williams troffen elkaar voor het laatst in de vierde ronde op Wimbledon, waar Serena met 6-4, 6-3 zegevierde. Serena won in totaal vijftien keer tegen haar vijftien maanden oudere zus.

Serena: Venus de sterkst mogelijke tegenstander

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl