Marin Cilic
NOS Sport

Cilic en Tsonga naar kwartfinales US Open

Titelhouder Marin Cilic heeft ten koste van Jérémy Chardy de laatste acht bereikt op de US Open. De Kroaat versloeg de Fransman onder meer dankzij 23 aces met 6-3, 2-6, 7-6 (2), 6-1.

Drie sets lang was er sprake van een gelijkopgaande strijd, waarbij er vooral gescoord werd met ziedende forehands volgend op snoeiharde eerste opslagen.

Cruciale tiebreak

Voor Chardy ging het mis in de tiebreak van de derde set. De Fransman opende met een dubbele fout (zijn tiende) en zag Cilic bij alle vier zijn servicebeurten een ace slaan.

De ontmoedigde Chardy gaf daarna direct zijn opslag prijs, wilde het tij keren met alles-of-niets spel, maar kwam niet meer in het stuk voor.

Tsonga schuift Paire opzij

Cilic kruist voor een plaats in de halve finales opnieuw de degens met een Fransman, Jo-Wilfried Tsonga. Die haalde dankzij zijn zege op landgenoot Benoît Paire (6-4, 6-3, 6-4) voor de tweede keer de kwartfinales in New York.

Paire slaagde er in zijn derde partij tegen Tsonga opnieuw niet in een set te winnen. Na knappe zeges op Kei Nishikori en Tommy Robredo was hij op papier een geduchte opponent voor Tsonga, maar die gunde hem geen enkele breekkans.

Zelf kreeg hij er in totaal zeven en in elke set verzilverde hij er eentje. Tsonga heeft dit toernooi nog altijd geen set verloren. Hij hoefde ook geen enkele keer een tiebreak te spelen.

Jo Wilfried Tsonga

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl