1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
NOS NieuwsAangepast

Werknemer wil extra betalen voor pensioen

Werknemers zijn bereid flink meer premie te betalen voor een zeker pensioen. Dat blijkt uit een enquête van De Nederlandsche Bank.

Een meerderheid wil zelfs tientallen euro's extra betalen om bij het pensioen zeker te zijn van ongeveer 70 procent van het laatst verdiende loon. Op een modaal inkomen accepteert een meerderheid een premieverhoging tussen de 50 en 125 euro.

De meeste mensen zijn niet bereid meer te betalen om eerder met pensioen te gaan, zo blijkt eveneens uit de enquête. Steeds meer werknemers houden al rekening met het feit dat de pensioenleeftijd omhoog gaat. Vooral jongeren geven aan dat zij verwachten pas op hun 67ste met pensioen te kunnen.

Optimistisch

Verder blijkt uit het onderzoek volgens De Nederlandsche Bank dat mensen nog steeds optimistisch zijn over hun pensioen. Werknemers rekenen erop dat ze gemiddeld zo'n 70 procent van het laatstverdiende inkomen zullen ontvangen. Slechts 5 procent houdt er rekening mee dat het ook minder kan zijn dan 50 procent.

Dit jaar berekende de AFM, de Autoriteit Financiële Markten, dat een pensioenverwachting van 70 procent voor veel mensen niet realistisch is.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl