Roger Federer liet een goede indruk achter in de eerste week
NOS Sport

'Federer is bezig aan zijn tweede jeugd'

De US Open zijn halverwege en los van Rafael Nadal staan alle titelkandidaten in het mannentoernooi nog overeind. Roger Federer wordt de komende week door experts gezien als de voornaamste uitdager van Novak Djokovic.

"Met zijn 34 jaar is hij aan zijn tweede jeugd bezig. Hij speelt goed en blijft zich maar verbeteren", aldus Marcella Mesker, die de Zwitser in de derde ronde met 6-3, 6-4, 6-4 zag winnen van de Duitser Philipp Kohlschreiber.

"Hij heeft zelfs nog een nieuwe slag uitgevonden, waarbij hij ver in het veld retourneert. Dat wordt al een Federertje genoemd. Niet voor niets heeft Richard Krajicek hem opnieuw vastgelegd voor het ABN Amro-tennistoernooi. Hij zou dat niet doen als hij er niet in gelooft dat Federer nu en ook volgend jaar tot de wereldtop behoort."

"Toch weer sneller"

Tijdens de eerste week van de US Open kwam Federer, die eind vorig jaar het masterstoernooi van Cincinnati op zijn naam schreef, geen moment in de problemen. De zeventienvoudig grandslamwinnaar verloor zelfs geen enkele set.

"Ik kijk met verbazing naar hem. Een paar jaar geleden, toen hij zijn nummer één-positie verloor, had hij het lastig. Hij kwam nog wel eens een meter tekort in de hoek, maar hij is toch weer sneller geworden", aldus Mesker.

"Hij heeft weer die danspasjes waarmee hij de ballen haalt. Hij lijkt zonder druk te tennissen en ziet iedere grand slam volgens mij nu als een bonus. Het plezier spat er vanaf."

Federer verslaat Kohlschreiber in derde ronde US Open

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl