Federer voor vijftiende keer in vierde ronde US Open

Federer verslaat Kohlschreiber in derde ronde US Open

Roger Federer is voor de vijftiende keer op rij doorgedrongen tot de vierde ronde van de US Open. De vijfvoudig kampioen won met 6-3, 6-4, 6-4 van de Duitser Philipp Kohlschreiber.

De Zwitser speelde voor de tiende keer tegen de nummer 29 van de wereld en won ook voor de tiende keer. Eerder dit jaar in Halle had Kohlschreiber het Federer nog erg lastig gemaakt (tiebreak derde set), maar ditmaal kwam de mondiale nummer twee nooit in grote problemen.

Federer begon ijzersterk, maar in de tweede set slopen er meer foutjes in zijn spel. Kohlschreiber ging met meer lef spelen, brak Federer tweemaal, maar setwinst zat er voor hem niet in.

Isner en Berdych ronde verder

Federer speelt in de volgende ronde tegen John Isner. De als dertiende geplaatste Amerikaan won tegen Jirí Veselý de eerste twee sets (6-3, 6-4), waarna de Tsjech geblesseerd op moest geven.

Tomás Berdych moest vol aan de bak om de achtste finales te halen. De Tsjech won met 6-7 (2), 7-6 (7), 6-3, 6-3 van Guillermo García-López.

De Spanjaard dreef Berdych vooral in de eerste twee sets tot wanhoop door bijna alles terug te halen en geregeld met zijn fraaie enkelhandige backhand toe te slaan. Langzaam maar zeker nam de als vijfde geplaatste Tsjech de regie in handen. Hij ging beter serveren, vond makkelijker gaatjes in de Spaanse muur en had de zege na bijna 3,5 uur binnen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl