NOS Nieuws

Zoon tweet per ongeluk locatie drugsbaron El Chapo

De zoon van de beruchte Mexicaanse drugsbaron Joaquín 'El Chapo' Guzman heeft per ongeluk het gebied verraden waar zijn vader zit ondergedoken. Mogelijk zit hij in Costa Rica.

Op een foto die de 29-jarige Jesus Alfredo Guzman Salazar op 31 augustus twitterde, zijn nog twee andere mannen te zien. Hun gezichten zijn onherkenbaar gemaakt. Maar uit de foto en de tekst valt af te leiden dat een van de mannen zijn vader is. Bij de tweet staat: "Relaxed hier, je weet wel met wie".

Jesus Alfredo zet vaker foto’s van zijn vader El Chapo op Twitter. Maar bij die tweets was niet duidelijk waar hij zich bevond. Deze keer stuurde hij, waarschijnlijk per ongeluk, de locatiegegevens mee. De autoriteiten van Costa Rica onderzoeken de foto. De politie zegt dat er niet eerder aanwijzingen waren dat Guzman in het land zou zijn.

Guzmán is de baas van het Mexicaanse Sinaloa-drugskartel. Hij ontsnapte 11 juli uit een zwaar beveiligde gevangenis in Mexico-Stad. Zijn helpers groeven vanuit een huis in aanbouw een anderhalve kilometer lange tunnel, die precies onder zijn cel uitkwam. De VS heeft 4,5 miljoen euro uitgeloofd voor de tip die leidt tot aanhouding van de Mexicaanse drugsbaron. Het Mexicaanse Openbaar Ministerie heeft 3,4 miljoen euro beschikbaar voor tips over El Chapo.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl