Een man in Sana'a na een eerdere aanval van de Arabische coalitie EPA

In Jemen heeft de Arabische gelegenheidscoalitie onder leiding van Saudi-Arabië vannacht regeringsgebouwen gebombardeerd die in handen zijn van Houthi-rebellen. 

Volgens omwonenden raakte het ministerie van Defensie in de hoofdstad Sana'a zwaar beschadigd. Ook het presidentiële complex van oud-president Saleh werd geraakt. 

Verder zou een weeshuis zijn getroffen, waarbij een onbekend aantal mensen is gedood. De bombardementen zijn nog bezig, liet het ministerie van Volksgezondheid weten aan het Duitse persbureau DPA. Het ministerie is in handen van de Houthi's.

Vijftig doden

De luchtaanvallen volgden op gevechten tussen Houthi-opstandelingen en militairen van de Verenigde Arabische Emiraten, waarbij zeker vijftig militairen van de VAE omkwamen. De aanval van gisteren is de dodelijkste aanval op de VAE sinds maart. Eerder werd nog gesproken van 22 doden, maar dat aantal is dus gestegen. 

Saudi-Arabië en de VAE strijden sinds maart met een coalitie van soennitische moslimlanden tegen de sjiitische Houthi-opstandelingen, die mogelijk door Iran worden gesteund. De coalitie wil de verdreven president Hadi weer aan de macht brengen.   

De afgelopen maanden zijn duizenden burgers omgekomen bij bombardementen in Jemen.

Ondervoed

De oorlog in Jemen eist zijn tol bij de bevolking. Woensdag kwamen in Sanaa twintig burgers om bij een aanval op een moskee. En Unicef vroeg onlangs aandacht voor zwaar ondervoede kinderen in Sanaa.

De VN waarschuwt voor hongersnood. Jemen importeert 90 procent van zijn voedsel en door de oorlog bereikt veel eten en drinken de burgers niet meer.   

STER reclame