Fabio Fognini wint wint dit jaar voor de derde keer van Rafael Nadal

Fognini stunt op US Open met zege op Nadal

Fabio Fognini heeft in New York voor een stunt gezorgd door Rafael Nadal te verslaan op de US Open. De Italiaan won sensationeel in vijf sets: 3-6, 4-6, 6-4, 6-3, 6-4.

Nadal begon goed tegen Fognini, die de als achtste geplaatste Spanjaard dit seizoen al twee keer eerder klopte. Na twee regelmatige sets, waarin Nadal niets weggaf, leek Fognini de handdoek in de ring te gooien.

Mopperende Fognini

Maar de mopperende Italiaan kwam terug van een 3-1 achterstand in de derde set en hij begon prompt veel beter te spelen.

Met harde, droge klappen vanaf de baseline dwong hij een vijfde set af. De climax werd zenuwslopend met zeven breaks op rij. Fognini behield op 5-4 wel zijn opslag en pakte daarmee de winst.

Sensationele zege Fognini op Nadal

Exit Ferrer en Raonic

David Ferrer kon na drie rondes z'n koffers pakken in New York. De Spanjaard kreeg geen vat op het aanvallende spel van de Fransman Jérémy Chardy: 6-7 (6), 6-4, 3-6, 1-6.

Ferrer, die op de US Open voor het eerst sinds eind juni in actie kwam na een blessure aan zijn rechterelleboog, was in staat om Chardy (27) de eerste twee sets genoeg tegenstand te bieden. Daarna brak het geringe ritme de als zevende geplaatste Spanjaard op.

Een blessure aan de onderrug belemmerde de als tiende geplaatste Milos Raonic in zijn duel met de Spanjaard Feliciano López (18), die met slim en aanvallend tennis in straight sets de winst greep: 6-2, 7-6 (4), 6-3.

Nadal: niet verloren, Fognini gewonnen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl