Jean-Julien Rojer (l) wint met Horia Tecau
NOS Sport

Rojer begint sterk aan dubbelspeltoernooi US Open

Jean-Julien Rojer heeft zich samen met zijn Roemeense dubbelpartner Horia Tecau verzekerd van een plek in de tweede ronde van de US Open. Het als derde geplaatste koppel was met 6-2, 6-1 duidelijk te sterk voor Andre Begemann uit Duitsland en de Oostenrijker Olivier Marach.

Rojer en Tecau speelden hun eerste wedstrijd op grandslamniveau sinds het veroveren van de titel op Wimbledon, begin juli.

Bryans

De regerend kampioenen in het herendubbelspel zijn al uitgeschakeld. De Amerikanen Bob en Mike Bryan gingen in de openingsronde onderuit tegen hun landgenoten Steve Johnson en Sam Querrey: 6-7 (4), 7-5, 3-6.

Sinds 2004 wonnen de gebroeders Bryan, die de wereldranglijst al jaren aanvoeren, jaarlijks minimaal één grandslamtitel.

Haase

Robin Haase verloor samen met de Oostenrijker Julian Knowle van het Spaanse koppel Marcel Granollers en Marc Lopez. Het werd 6-3, 6-2.

Vorig jaar zetten de Spanjaarden Haase ook al de voet dwars in New York. Toen speelde Haase samen met Igor Sijsling.

Krajicek

In het damesdubbelspel bereikte Michaëlla Krajicek samen met de Tsjechische Barbora Strycova al de derde ronde. Het Amerikaans-Chinese koppel Vania King/Zheng Saisai bood behoorlijk tegenstand maar vormde toch geen serieuze bedreiging: 6-3 6-4. Beide sets duurden ruim drie kwartier.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl