EPA
NOS Nieuws

Hongarije scherpt migratiewetten aan

Het Hongaarse parlement heeft ingestemd met strengere wetten om de stroom aan vluchtelingen te kunnen indammen. Zo krijgt de politie meer ruimte om in te grijpen en worden zwaardere straffen mogelijk voor mensen die illegaal het land binnenkomen.

Hongarije is bezig met de bouw van een hek aan de grens met Servië. Veel vluchtelingen komen via dat land Hongarije binnen. De nieuwe wetten voorzien in celstraffen van maximaal drie jaar voor mensen die het hek vernielen of eroverheen klimmen.

Impasse

Het besluit komt op een moment dat de vluchtelingencrisis in Hongarije uit de hand dreigt te lopen. In de stad Bicske staat een volgepakte trein met 500 migranten al een dag stil en lijkt een impasse te zijn ontstaan. Veel inzittenden weigeren voedsel dat de politie hun aanbiedt.

In de hoofdstad Boedapest is een grote groep migranten te voet vertrokken bij het station waar ze al dagen bivakkeerden. Ze zeggen dat ze naar Wenen willen lopen.

Verder zijn zo'n 300 vluchtelingen ontsnapt uit een opvangkamp bij de Servische grens. Ook de andere 2300 mensen in het kamp dreigen uit te breken als hun eisen niet snel worden ingewilligd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl