ANP
NOS Nieuws

Van Gelder loopt weg bij eigen afscheid: ik ben Malle Pietje niet

Jack van Gelder is weggelopen bij een radio-uitzending die was gewijd aan zijn vertrek bij de NOS. Hij was boos vanwege de kritiek die hij kreeg van drie collega's.

De speciale uitzending, Jack van Gelder: daar gaat ie, werd vandaag tussen 13.00 uur en 14.00 uur uitgezonden op NPO Radio 1. In de studio zaten sportjournalisten Johan Derksen, Kees Jansma en Ben de Graaf.

Na een opmerking door één van de gasten trok Van Gelder zijn conclusie

Drie bromberen

De eerste helft van het programma praatten de drie studiogasten over Van Gelder. Ze hadden kritiek op zijn "hysterische geschreeuw", zijn "geblèr" en zijn "uitbundige chauvinisme". De Graaf zei: "Dat die man zo gek doet, een beetje psychiatrisch, dat stoort mij niet, ik zet gewoon het geluid uit." De drie namen ook Van Gelders musicalcarrière en zijn presentatie van het TROS-programma Te land, ter zee en in de lucht, "en dat soort flauwekul", op de hak.

In de tweede helft van de uitzending zou Van Gelder zelf ook aanschuiven. Even na 13.30 uur zei presentator Giel Beelen dat Van Gelder toch niet kwam. "Ja, daar gaat ie? Volgens mij is hij al weg. Jack van Gelder is weggelopen. Ik begrijp het wel een beetje, hij zit een half uur op de gang te wachten en hoort drie bromberen, denk ik."

Beelen probeerde Van Gelder nog te bellen maar, die nam niet op. Op weg naar buiten zei Van Gelder: "Ik ben Malle Pietje niet."

"Excuus Jack"

Jansma snapte het vertrek van Van Gelder wel. "Ik ben hier geen presentator, maar De Graaf gebruikte het woord ‘psychiatrisch’. Ik vind het de taak van de presentatoren om te zeggen dat dat onjuist is."

Laurens Borst, zendermanager van NPO Radio 1, heeft zijn excuses aangeboden aan Van Gelder. "Jammer dat bepaalde critici de grote waarde van deze presentator voor de luisteraar, NPO Radio 1 en de sport niet voelden. Jammer dat dit zo’n invloed kreeg op het bedoelde eerbetoon op NPO Radio 1. Wat mij betreft had dit niet zo mogen gebeuren. Excuus Jack."

Sport1

Van Gelder kondigde in juli zijn vertrek aan bij de NOS. Hij stapt over naar abonneezender Sport1, waar hij onder meer de uitzendingen rondom de Champions League en de EK-kwalificatiewedstrijden gaat presenteren.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl