Syrische vluchtelingen zoeken een veilig heenkomen
NOS Nieuws

Speciale programma's NPO en RTL over vluchtelingen

Zowel de Publieke Omroep (NPO) als RTL gaat volgende week een speciaal televisieprogramma uitzenden over de vluchtelingencrisis.

Het programma van de NPO wordt woensdagavond om 20.30 uur uitgezonden en heeft de titel De grens bereikt. Het programma wordt uitgezonden vanuit de Westergasfabriek in Amsterdam en wordt gepresenteerd door Jeroen Pauw. Inhoudelijk is er nog niet veel over de avond bekend. Het programma gaat volgens de NPO over de feiten, de angst en de hoop van de vluchtelingen.

Ook NPO Radio 2 werkt aan een thema-uitzending over vluchtelingen. Die wordt ook woensdagavond uitgezonden. Over de inhoud is nog niets bekend.

De talkshow RTL Late Night maakt maandag een speciale uitzending over vluchtelingen, in samenwerking met het Rode Kruis. Er zal aandacht zijn voor hulpverleners, maatschappelijke organisaties, bekende Nederlanders en particuliere initiatieven. Er is muziek en er komt een oproep om geld te doneren.

"We praten over een probleem waar we de omvang niet van kunnen bevatten", zegt presentator Humberto Tan. "Ik kan ook niet veel doen, maar ik heb wel een instrument tot mijn beschikking en dat is dit programma."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl