Garbiñe Muguruza (l) werd uitgeschakeld door Johanna Konta

Muguruza strandt in historisch lang duel

Garbiñe Muguruza is in de tweede ronde van de US Open blijven steken. De Spaanse, die afgelopen zomer nog verrassend tot de eindstrijd reikte op Wimbledon, moest in het langste duel op de US Open sinds 1970 haar meerdere erkennen in de Britse Johanna Konta: 6-7 (4), 7-6 (4), 2-6.

De wedstrijd duurde maar liefst 3 uur en 23 minuten en dat is een record sinds de invoering van de tiebreak in 1970. De eerste set nam zelfs 80 minuten in beslag, voor een tennispartij een buitengewoon lange set.

Negende geplaatst

De 21-jarige Muguruza, als negende geplaatst in New York, won sinds haar verrassende optreden op Wimbledon nog maar één wedstrijd. Op de grote WTA-toernooien van Toronto en Cincinnati, twee voorbereidingstoernooien op de US Open, strandde ze al in de eerste ronde.

Konta boekte alweer haar vijftiende zege op rij. Ze won in aanloop naar de US Open twee kleinere toernooien en sloeg zich met drie zeges door het kwalificatietoernooi op Flushing Meadows.

Petkovic

In de volgende ronde neemt de Britse het op tegen Andrea Petkovic, die Elena Vesnina uit Rusland met 6-3, 7-6 (4) versloeg.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl