NOS Nieuws

Migranten storten zich uit wanhoop op rails bij Hongaars kamp

'Ik ga niet verder'

Uit protest trekt een man zijn gezin op het treinspoor bij het station waar de trein gestopt is. "Ik ga niet verder", schreeuwt hij. "Ik heb mijn land verlaten. Ik heb alles achtergelaten. Ik blijf hier op deze rails liggen."

Veel van de vluchtelingen die net uit een trein uit Boedapest komen weten zich geen raad. Ze waren onderweg naar Sopron, bij de Oostenrijkse grens, maar zijn zojuist gestopt in het Hongaarse stadje Bicske, waar een vluchtelingenkamp is.

Agenten trekken de man hardhandig van het spoor. Zij proberen al de hele middag migranten uit de treinen te halen, maar die verzetten zich hevig. Voor deze man en zijn gezin waren al tientallen anderen op de rails gaan liggen.

'Geen kamp'

De trein vertrok aan het eind van de ochtend uit Boedapest. Het is de eerste trein sinds dinsdag die migranten vervoert. Het voertuig leek op weg naar de Oostenrijkse grens, maar stopte al na 40 kilometer.

In Bicske heeft de Hongaarse politie alle journalisten inmiddels weggestuurd bij het station. De vluchtelingen werken nog steeds niet mee. Zij weigeren ook het water dat aan hen wordt aangeboden door agenten, uit angst dat die hen willen verdoven.

Ondertussen bonzen de migranten op de ruiten van de trein. "Geen kamp, Geen kamp!", roepen ze.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl