ANP
NOS Nieuws

Ouders Haagse scholen ongerust vanwege dreigtweet

Ouders van leerlingen van de Haagse basisscholen De Fontein, De Gantel en CBS De Waterlelie zijn ongerust vanwege een dreigtweet van een maand geleden. Daarin staat een foto waarop een stukje staat van De Fontein. De andere scholen liggen vlakbij.

In de betreffende tweet van een man die zich Abu Samir AlMaghrebi noemt, staat dat iedereen denkt dat hij veilig is "maar Islamitische Staat is overal." De politie heeft het dreigement onderzocht en zegt geen concrete aanwijzing te hebben voor gevaar in de buurt.

Tekst en uitleg

Desondanks zitten ouders met vragen over de dreigtweet en daarom is de politie vanochtend naar De Fontein gegaan om tekst en uitleg te geven. Het bestuur heeft inmiddels besloten tot veiligheidsmaatregelen. De school wil niet zeggen om wat voor maatregelen het gaat.

"We hopen dat de rust snel terugkeert. Een aantal ouders heeft vandaag uit voorzorg de kinderen thuisgehouden. Dat vinden we jammer. Zoals de politie al zei blijkt er geen dreiging te zijn."

Intussen heeft burgemeester Van Aartsen Twitter gebruikt om iedereen tot kalmte te manen. "Er is geen concrete dreiging. Gebruik gezond verstand. Loswoelen van onnodige onrust is schadelijk."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl