Man die een vrouw in Purmerend stak, is ontsnapte tbs'er

De man die dinsdag in een supermarkt in Purmerend een vrouw met een mes aanviel, is een tbs'er die was ontsnapt aan zijn begeleider. Dat heeft het Openbaar Ministerie in Noord-Holland vandaag gezegd.

De vrouw werd in haar gezicht gestoken. Het is nog onduidelijk waarom de tbs'er de vrouw aanviel. Ze werd voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht. Ze kreeg kort daarna te horen dat de dader tijdens verlof was ontsnapt.

De vrouw, Shanti, vertelt op Facebook wat er gebeurde: "Ik kom aan op de groenteafdeling en wil appels pakken. Plotseling word ik van achteren vastgepakt. Ik denk bij mezelf dat is gewoon een bekende die iets te blij is om mij te zien. Niet dus. Ik wil mij hoofd naar rechts draaien om te kijken wie het is. Op het moment dat ik me hoofd om wil draaien begint iemand op me in te steken met een mes."

Later kreeg ze van de politie te horen dat het ging om een ontsnapte tbs'er. "Nu blijkt ook nog eens dat deze gestoorde gek met begeleid verlof was, maar daaraan is ontsnapt! Hoe in godsnaam kan dit gebeuren hoe kan zo iemand ontkomen! Hij heeft mij aangevallen, verwond en me voor het leven getekend! Ik durf op dit moment de deur niet eens meer uit!"

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl