Kiki Bertens bedankt het publiek
NOS Sport

'Stunt zat er niet in voor Bertens, setwinst wel'

Het was een goed optreden van Kiki Bertens, maar ze vergat om de eerste set te pakken, zegt NOS-tenniscommentator Marcella Mesker over het duel dat de Nederlandse tennisster afgelopen nacht uitvocht op het centercourt van de US Open.

Bertens verloor in de tweede ronde in New York van de nummer één van de wereld, Serena Williams. "Een stunt zat er niet in, maar setwinst wel", vindt Mesker.

Volgens haar leek Williams meer last te hebben van zenuwen dan Bertens. Williams kan dit jaar immers de Career Grand Slam halen, waarbij alle vier de grandslamtoernooien in één jaar gewonnen worden.

Bertens laat Williams zweten in New York

Mesker is vooral onder de indruk van de statistieken van Bertens. "Ze had een beter servicepercentage, meer breakpoints en evenveel winners als Williams. Wie kan dat zeggen?"

Kansen voor Haase?

Mesker verwacht dat er ook kansen zijn voor Robin Haase in de tweede ronde tegen de Fransman Richard Gasquet.

"Natuurlijk is Gasquet op papier de betere speler. Hij heeft samen met Roger Federer en Stan Wawrinka de beste enkelhandige backhand van de wereld, maar Haase zal moraal hebben gekregen van zijn overwinning in de eerste ronde op Dustin Brown."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl