Staatssecretaris Van Rijn tijdens een van de pgb-debatten ANP

Staatssecretaris Van Rijn trekt 20 miljoen euro uit voor mensen die in moeilijkheden zijn gekomen door de problemen met de uitbetaling van pgb's. Bronnen bevestigen aan de NOS een bericht daarover van RTL Nieuws. 

De plannen worden op Prinsjesdag gepresenteerd. Dit jaar is er 2 miljoen euro beschikbaar voor compensatie, volgend jaar nog eens 18 miljoen. 

Te laat betaald

De Sociale Verzekeringsbank is sinds begin dit jaar verantwoordelijk voor het uitkeren van het persoonsgebonden budget en sindsdien zijn er veel klachten van zorgverleners dat ze te laat of niet worden betaald.

De Nationale ombudsman concludeerde vorige week dat de overheid gehaast en onzorgvuldig te werk is gegaan bij de introductie van het nieuwe systeem. In een reactie erkende Van Rijn toen dat bij de invoering niet is voldaan aan wat burgers zouden mogen verwachten. Ook de Algemene Rekenkamer was zeer kritisch. 

Vertrouwen opgezegd

Een groot deel van de oppositie in de Tweede Kamer zegde in juni het vertrouwen in Van Rijn op, maar een motie van wantrouwen haalde het niet.

STER reclame