Danny Blind praat met zijn spelers
NOS Voetbal

Blind lijkt te kiezen voor Klaassen en Anita

Geen Robin van Persie in de basis, maar wel Davy Klaassen en Vurnon Anita. Dat lijken de opvallendste wijzigingen te zijn die de nieuwe bondscoach Danny Blind doorvoert voor het EK-kwalificatieduel met IJsland.

Klaassen en Anita kregen op de afsluitende training beiden een oranje hesje van Blind. Vooral de keuze voor Anita zou opvallend zijn. De middenvelder van Newcastle United speelde vijf jaar geleden zijn laatste interland. Dat Blind gecharmeerd is van Anita, was al wel langer duidelijk. Blind liet hem op 16-jarige leeftijd debuteren bij Ajax.

Anita speelde vijf jaar geleden voor het laatst in het shirt van Oranje

Toch zou Blind in plaats van Anita ook voor Georginio Wijnaldum kunnen kiezen, de ploeggenoot van Anita bij Newcastle. Wijnaldum kreeg een geel hesje en speelde mee bij de reserves, maar dat zou ook een schijnbeweging van de bondscoach kunnen zijn geweest.

Klaassen basis, Van Persie niet

Kiest Blind inderdaad ook voor Klaassen, dan wordt dat de derde interland voor de Ajacied. Ook in het oefenduel met Spanje stond hij in de basis. Klaassen ontbrak bij de laatste twee interlands van het Nederlands elftal, omdat hij toen net geopereerd was vanwege een buikwandblessure.

Voor Van Persie is het een hard gelag dat hij plaats zal moeten nemen op de bank. Hij verloor zijn aanvoerdersband al aan Arjen Robben en stond de afgelopen twee duels van Oranje nog in de basis, samen met Klaas-Jan Huntelaar.

Vermoedelijke opstelling: Cillessen, Van der Wiel, De Vrij, Martins Indi, Blind, Anita, Klaassen, Sneijder, Robben, Huntelaar, Depay.

De persconferentie van bondscoach Danny Blind en aanvoerder Arjen Robben is om 15:00 uur live te volgen via NOS.nl.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl