Andy Murray in actie tegen Nick Kyrgios
NOS Sport

Murray wint ook op de US Open van Kyrgios

Andy Murray heeft ten koste van Nick Kyrgios de tweede ronde op de US Open bereikt. De Schot trof het Australische talent dit jaar al voor de derde keer op een grandslamtoernooi en was hem voor de derde keer de baas: 7-5, 6-3, 4-6, 6-1.

De 20-jarige Kyrgios heeft voldoende wapens in huis om een topper te worden en om de gevestigde orde pijn te doen, maar lijkt niet te weten wanneer hij die in stelling moet brengen. Het ontbreekt hem vooralsnog aan rust in het hoofd en overzicht.

Spectaculair, maar vaak slordig

De hyperactieve en onberekenbare Australiër wil vooral spectaculaire punten maken. Vaak lukt Kyrgios dat, maar nog veel vaker vliegen de afzwaaiers van zijn racket. Daarnaast maakt de nummer 37 van de wereld dikwijls de verkeerde keuzes.

Murray, die niet zijn allerbeste tennis speelde, weet wel precies wat er van hem gevraagd wordt op de belangrijke momenten. De toernooiwinnaar van 2012 behoudt veelal het overzicht, doet zelden gekke dingen en is daarom een wereldtopper.

Murray verslaat Kyrgios op US Open

Foutenlast nekt Wawrinka niet

Ook de Zwitser Stan Wawrinka drong door tot de tweede ronde. De winnaar van Roland Garros speelde nogal slordig (45 onnodige fouten). Wawrinka zette daar echter 53 winners tegenover en klopte de Spanjaard Albert Ramos met 7-5, 6-4, 7-6 (6).

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl