Roger Federer
NOS Sport

Federer nu wel met gemak voorbij Mayer

Roger Federer heeft zich eenvoudig geplaatst voor de tweede ronde van de US Open. De Zwitserse nummer twee van de plaatsingslijst was de Argentijn Leonardo Mayer met 6-1, 6-2, 6-2 de baas.

De twee hadden elkaar een keer eerder ontmoet. Vorig jaar in Shanghai werkte Federer vijf matchpoints weg, alvorens de overwinning te pakken. Ditmaal was het niveauverschil enorm.

De vijfvoudig winnaar van de US Open denderde in nog geen anderhalf uur over de Argentijn heen. "Hij is een goede speler als hij meer tijd heeft. Vandaag was het tempo denk ik te hoog voor hem", zei Federer.

Federer snel klaar met Mayer op US Open

Young verrast Simon

De als elfde geplaatste Fransman Gilles Simon verloor voor het eerst in negen jaar in de eerste ronde van de US Open. Donald Young, die in vijf ontmoetingen nog nooit van Simon had gewonnen, vocht zich knap terug: 2-6, 4-6, 6-4, 6-4, 6-4.

Young verrast Simon op US Open

John Isner en Tomas Berdych, twee outsiders voor de titel, lieten zich niet verrassen. De Amerikaan won van Malek Jaziri (6-2, 6-3, 6-4) en de Tsjech versloeg Bjorn Fratangelo (6-3, 6-2, 6-4).

Veel opgaves

Ook vandaag waren er weer een aantal opgaves in New York, waar de hitte en de hoge vochtigheidsgraad hun tol eisen. Thanasi Kokkinakis kreeg kramp tegen Richard Gasquet en hield het in de vijfde set voor gezien.

Naast de Australiër staakten dinsdag ook Ernests Gulbis en Aleksandr Nedovyesov de strijd. Maandag gooiden Pablo Andujar, Aleksandr Dolgopolov, Radek Stepanek, Gaël Monfils en Lu Yen-Hsun ook al de handdoek in de ring vanwege fysieke ongemakken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl