Survival-expert Bear Grylls in actie
NOS Nieuws

Obama op pad met extreme avonturier Bear Grylls

Barack Obama trekt deze week samen met survival-expert Bear Grylls drie dagen door de wildernis in Alaska. De Amerikaanse president hoopt op die manier aandacht te vragen voor de klimaatverandering in het gebied.

Het is de eerste keer dat een president deelneemt aan de show van de Engelse avonturier. Grylls, een voormalig militair van de Britse Special Forces, staat bekend om zijn extreme manier van overleven in de wildernis.

In eerdere afleveringen van de show sliep hij onder meer onder het karkas van een dode kameel, at hij larven en dronk hij zijn eigen urine. In het aankomende seizoen van de serie daagt hij verschillende beroemdheden uit te overleven in de meest afgelegen gebieden op aarde.

Klimaattop

Grylls zegt dat hij Obama gaat onderwerpen aan een "snelcursus survivallen". Hij zal samen met de president onder meer een smeltende gletsjer oversteken. Op Twitter schreef de avonturier dat hij deze aflevering, ondanks een petitie die een aantal kijkers startte, geen urine zal drinken.

Obama's deelname aan de show valt samen met zijn driedaagse bezoek aan Alaska. Daar zei de president vanochtend op een klimaattop dat de wereld meer moet doen tegen klimaatverandering.

Tijdens zijn bezoek aan de staat in het noorden van de Verenigde Staten zal Obama verder verscheidene gletsjers bezoeken, vissers ontmoeten en met de leiders van de oorspronkelijke bevolking van het gebied praten.

De aflevering wordt later dit jaar uitgezonden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl