Ana Ivanovic
NOS Sport

Ivanovic verrast door Cibulková op US Open

Dominika Cibulková heeft op de eerste dag van de US Open voor een verrassing gezorgd. De mondiale nummer vijftig uit Slowakije, die de afgelopen twee jaar in de eerste ronde strandde in New York, won met 6-3, 3-6, 6-3 van de Servische Ana Ivanovic, de voormalige nummer één van de wereld.

Ivanovic boog in de tweede set 1-3 om in 6-3, begon de derde set met een break en het onheil leek afgewend. Cibulková brak echter direct terug op love en nam vervolgens eenvoudig afstand.

Dit jaar haalde Ivanovic nog de halve eindstrijd op Roland Garros, waar ze in 2008 haar enige grand slam-titel pakte. De als zevende geplaatste Ivanovic kwam net als Cibulková in New York nooit verder dan de kwartfinales.

Radwanska

De Poolse Agnieszka Radwanska, de nummer vijftien van de plaatsingslijst, bleef wel behouden voor het toernooi. Met 6-2, 6-3 had ze weinig problemen met Katerina Siniakova uit Tsjechië.

In de volgende ronde neemt Radwanska het mogelijk op tegen haar zus Urszula. Zij moet dan eerst afrekenen met landgenote Magda Linette.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl