Santiago Arias heeft gescoord

PSV bezorgt Feyenoord eerste nederlaag

PSV heeft de eerste topper van het seizoen met 3-1 gewonnen van Feyenoord. De regerend landskampioen kwam in Eindhoven terug van een vroege achterstand. Ook Feyenoord toonde veerkracht, maar miste in de tweede helft meerdere kansen, waarna Jürgen Locadia het duel vanaf de strafschopstip besliste.

Phillip Cocu was van plan te starten met Simon Poulsen als linksback in plaats van Joshua Brenet, maar in de warming-up moest de PSV-coach zijn plan wijzigen. Poulsen haakte vlak voor het begin van de wedstrijd geblesseerd af en daarom mocht Brenet toch starten. Hij kreeg als taak Bilal Basacikoglu te verdedigen en had daar zeker in het begin moeite mee.

Snelle goal

Feyenoord kwam al in de vierde minuut op voorsprong. Marko Vejinovic vond spits Colin Kazim-Richards, die de bal op zijn borst aannam en Basacikoglu bediende. De rechtsbuiten zette daarop hard en hoog voor en Jeffrey Bruma schoot de bal in eigen doel. De verdediger van PSV wilde de voorzet naast schieten, maar raakte de bal verkeerd.

Jeffrey Bruma maakt een eigen doelpunt

De openingsgoal was geen voorbode van een dominant Feyenoord. De Rotterdammers speelden erg slordig. PSV nam het initiatief en gaf dat in de eerste helft niet meer weg. De eerste kans voor PSV was voor Luuk de Jong, die profiteerde van balverlies van Vejinovic, vervolgens Eric Botteghin passeerde, maar daarna over het doel schoot.

Lestienne trefzeker

PSV slaagde er aanvankelijk niet in het overwicht om te zetten in kansen. Tegen het einde van de tweede helft werd PSV echter steeds gevaarlijker en Maxime Lestienne zorgde in de 37ste minuut voor de gelijkmaker.

De Belgische linksbuiten, die dit seizoen al meerdere kansen had gemist en al een keer over had geschoten, stond na een pass van Davy Pröpper volkomen vrij en schoot met buitenkant links fraai binnen. Even later had Lestienne PSV ook op voorsprong kunnen zetten, maar Kenneth Vermeer weerhield hem van een tweede goal.

Maxime Lestienne heeft gescoord voor PSV

Kuijt laat Arias glippen

In de tweede helft bleef PSV de aanvallende en betere ploeg. Opnieuw zag Feyenoord er verdedigend niet goed uit. Dirk Kuijt liet Santiago Arias lopen en de Colombiaan mocht een pass van Luciano Narsingh aannemen en met links binnenschieten.

Na een uur spelen moest Botteghin, voor het eerst in de basis, het veld geblesseerd verlaten en voor hem in de plaats kwam Rick Karsdorp. Laatstgenoemde nam de rechtsbackpositie in en Sven van Beek ging weer terug naar zijn vertrouwde plek in het centrum.

Kansen Feyenoord

In de nieuwe samenstelling kreeg Feyenoord direct enkele grote kansen op rij. PSV-doelman Jeroen Zoet redde op een inzet van Basacikoglu, Lex Immers verzuimde zijn hoofd tegen een voorzet van Dirk Kuijt te zetten en Immers liet daarna nog een grote kans liggen.

Met Feyenoord-debutant Eljero Elia voor Immers drong Feyenoord nog meer aan en stuitte Basacikoglu opnieuw op Zoet en schoot Nicolas Isimat-Mirin bijna in eigen doel. De paal bracht redding voor de Fransman.

Geeft Eljero Elia Davy Pröpper nou een zetje of niet?
    PSV viert de goal van Santiago Arias

Penalty Locadia

Elia kende een ongelukkige invalbeurt. De buitenspeler leek Davy Pröpper aan te tikken en Björn Kuipers kende voor het lichte vergrijp een strafschop toe. Uitgerekend Jürgen Locadia, die vorige week vrijdag niet kwam opdagen op de training, mocht aanleggen. Koud in het veld schoot de invaller onberispelijk binnen.

PSV bezorgde Feyenoord de eerste nederlaag van het seizoen en nadert daarmee Feyenoord op de ranglijst. De Eindhovenaren hebben nu acht punten en de Rotterdammers negen.