NOS Voetbal

FC Twente ontslaat trainer Schreuder

ANP Pro Shots

FC Twente heeft trainer Alfred Schreuder ontslagen. Dat heeft de club uit Enschede bekendgemaakt. Twente houdt de oud-speler van Feyenoord en NAC verantwoordelijk voor de slechte resultaten.

"Het bestuur van FC Twente ziet onvoldoende perspectief voor verdere samenwerking met Alfred Schreuder", zegt voorzitter Aldo van der Laan in een eerste reactie. 

Van der Laan: "Het is duidelijk dat de teleurstellende sportieve seizoensstart daar een doorslaggevende rol bij speelt. Een moeilijk maar onvermijdelijk besluit."

'Schreuder baalt van het vertrek'

Schreuder was sinds 1 juli 2014 de eindverantwoordelijke in Enschede. De 42-jarige Barnevelder wist met Twente, mede door financiële problemen bij de club, niet de aansluiting te vinden met de top.

Kritiek van de supporters

Afgelopen seizoen kreeg Schreuder al veel kritiek te verduren. De harde kern van de supporters vond dat de technische staf moest opstappen. Het bestuur hield vertrouwen in de trainer, maar de resultaten bleven uit.

Nu Twente na vier wedstrijden pas één punt heeft verzameld, had het bestuur geen andere keuze meer. Zaterdagavond werd verloren bij aartsrivaal Heracles Almelo (2-0). Het was al de derde nederlaag dit seizoen.

STER reclame