Invaller Brandley Kuwas kwam in het veld voor Jordan Botaka en zette Excelsior op 2-0 tegen De Graafschap
NOS Voetbal

Eerste zege Excelsior tegen onmachtig De Graafschap

Excelsior heeft zijn eerste zege van het seizoen geboekt. De Graafschap werd op Woudestein met 3-0 geklopt. Dat was al de vierde nederlaag op rij voor de gepromoveerde Achterhoekers.

In een slechte eerste helft waren de nummers 15 en 18 aan elkaar gewaagd. De Graafschap was nog het dichtst bij een goal. Een voorzet van Jeroen Tesselaar belandde op de paal en Alexander Bannink kopte net naast.

Fraaie goals invallers

Direct na rust kwam Excelsior op 1-0. Aanvoerder Sander Fischer kwam bij een vrije trap van Jeff Stans slim voor collega-captain Robin Pröpper en kopte raak. De Graafschap probeerde wat terug te doen via een kopbal en een schot van Bannink, maar daarna was Excelsior duidelijk de baas.

Dankzij twee invallers kreeg de overwinning van de Kralingers nog wat extra glans. Eerst scoorde Brandley Kuwas, ingevallen voor de vermoedelijk naar Leeds United vertrekkende Jordan Botaka, met een prachtige boogbal. Daarna gaf hij nog de assist bij de 3-0 van Daryl van Mieghem.

Blessure Bouma

Thijs Bouma van De Graafschap liep een gebroken scheenbeen op. De verdediger kwam na ruim een half uur ongelukkig op het Rotterdamse kunstgras terecht en werd per brancard van het veld gedragen. In het ziekenhuis bleek zijn scheenbeen gebroken te zijn.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl