PEC Zwolle-speler Lars Veldwijk baalt na een gemiste kans

Heerenveen en PEC blijven ongeslagen

sc Heerenveen en PEC Zwolle zijn na de vierde speelronde in de eredivisie nog altijd ongeslagen. De ploegen hielden elkaar in Friesland keurig in balans: 1-1.

Beide ploegen zochten vanaf de aftrap de aanval, waardoor het publiek een aantrekkelijke wedstrijd kreeg voorgeschoteld. De Friezen kenden een droomstart, want al na vier minuten passeerde Sam Larsson simpel Bram van Polen en met een harde knal liet hij Kevin Begois kansloos.

Kansen Heerenveen

Heerenveen had in het vervolg de overhand en kreeg ook de nodige kansen om de voorsprong te verdubbelen. Larsson (redding Begois), Luciano Slagveer (van richting veranderd schot naast) en Morten Thorsby (voorlangs) wisten echter niet te scoren. Aan de andere kant zorgden Queensy Menig en Lars Veldwijk bij snelle uitbraken voor gevaar.

PEC begon uitstekend aan de tweede helft, maar verzuimde aanvankelijk het overwicht in de score uit te drukken. Veldwijk kreeg een dot van een kans, maar treuzelde te lang en Wouter Marinus raakte met een hard schot de lat. Na een uur vond Veldwijk na prima voorbereidend werk van Sheraldo Becker alsnog het net: 1-1.

Inzet van de lijn gehaald

Ook na die treffer was Zwolle de bovenliggende partij. Heerenveen kwam er af en toe amper nog uit en kwam enkele keren goed weg. Zo werd tot twee keer toe een Zwolse inzet van de lijn gehaald. De thuisploeg werd in de slotfase nog wel een paar keer gevaarlijk, maar een winnende treffer bleef uit in Friesland.