1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
AFP
NOS Sport

Bolt: prestatie Schippers ongelofelijk

De wereldtitel van Dafne Schippers op de 200 meter was voor Usain Bolt geen verrassing. Maar de tijd waarmee de Nederlandse het goud binnenhaalde (21,63) wel. "Een tijd onder 22 seconden had ik verwacht. Ik dacht aan 21,80 of misschien 21,70. Maar dit is heel erg hard", zegt de ster van de atletiekwereld.

Bolt heeft mooie woorden over voor de prestatie van Schippers. "Het is ongelofelijk. Ik wist wel dat ze heel goed is, het hele jaar zie ik haar al op de tour. Ik zag dat ze steeds sneller werd. Na de zilveren medaille op de 100 meter was ik er zeker van dat ze ook op de 200 een medaille zou halen. Het was briljant."

De Jamaicanen zijn blij met hun gouden medaille op de 4x100 meter

Jamaica won in Peking voor de zesde keer op rij goud op een groot toernooi op de 4x100 meter. Twee olympische titels en vier wereldtitels gingen sinds 2008 naar Jamaica. De samenstelling van de ploeg wisselde door de jaren heen, alleen Usain Bolt was er altijd bij.

"Het is mooi dat we terug zijn in het Vogelnest, het stadion waar het voor ons allemaal begon", reageerde Nesta Carter, die alleen bij de WK van 2009 ontbrak.

EPA
Usain Bolt, Michael Frater, Asafa Powell and Nesta Carter vieren de Olympische titel in 2008 in Peking

Volgens Asafa Powell zijn de gouden medailles te danken aan het plezier en de ontspanning in de ploeg. "Dat maakt onze samenwerking zo goed, daarom kunnen we het goud steeds meenemen naar Jamaica. We praten tijdens de warming-up niet over race, we vermaken ons met andere dingen."

'I love Amsterdam'

De medaille van Jamaica heeft een bescheiden Nederland tintje, want Nickel Ashmeade heeft zich in Amsterdam voorbereid op de WK. "Sinds twee maanden train ik in het Olympisch stadion. Ik kom al sinds 2009 in Amsterdam. Ik hou van de stad. Het is er prachtig."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl