De 200 meter op het WK met Dafne Schippers
NOS Sport

De dag van Dafne

28 augustus 2015, de dag waarop een 23-jarige Nederlandse vrouw zichzelf en de atletiekwereld verbaasde met 21,63 op de 200 meter. De dag van Dafne.

Haar naam werd even na 15.00 uur plotsklaps een begrip bij mondiale sportredacties, die haar bijnamen als de "Fliegende Holländerin" (ZDF) en "La Schippers" (Gazzetta dello Sport) gaven. Twitteraars hielden het veelal op #dafneschippers of simpelweg #schippers.

De politiek en zelfs het koningshuis haastten zich met felicitaties voor haar en sportliefhebbers plaatsten haar prestatie al snel in historisch perspectief. Ze klokte niet alleen een Europees record, maar zette de snelste tijd ooit neer op een WK. Bovendien: slechts twee vrouwen waren ooit sneller op de 200 meter.

Dafne Schippers behoort tot de drie snelste vrouwen ooit op de 200 meter
De dag van Dafne

Hoe goed haar tijd is, blijkt ook wel uit dit gegeven: de afgelopen zeventien jaar was geen vrouw sneller. Haar tijd is bovendien ruim sneller dan haar persoonlijk record, dat voor de race nog op 22,03 stond.

Of Schippers nu klaar is, met een gouden en een zilveren medaille op zak? Nee, vrijdag komt ze alweer in actie. Met het Nederlandse estafetteteam hoopt ze zich te plaatsen voor de finale op de 4x100 meter. Maar 28 augustus 2015 blijft voor altijd 'De dag van Dafne'.

 • BBC
  De reactie van de BBC op de wereldtitel van Dafne Schippers op de 200 meter
 • L'Équipe
  De reactie van L'Équipe op de wereldtitel van Dafne Schippers op de 200 meter
 • ZDF
  De reactie van het ZDF op de wereldtitel van Dafne Schippers op de 200 meter
 • Gazzetta dello Sport
  De reactie van de Gazzetta dello Sport op de wereldtitel van Dafne Schippers

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl