EPA
NOS Sport

Duitse zeiler ziek door olympisch water

In Rio de Janeiro is een jaar voor de Olympische Spelen een zeiler bij een testwedstrijd ziek geworden van het vervuilde water. De Duitse zeiler Erik Heil liet op zijn blog weten dat hij na afloop van de Rio Regatta eerder deze maand niet lekker werd en naar het ziekenhuis is gegaan.

Uit onderzoek bleek dat de Duitser bacteriën in zijn darmen had, waarvoor hij met antibiotica behandeld is. Ook waren diverse infecties op de huid te zien en moest er een ontstoken stuk van zijn heup worden afgeschraapt: "U kunt zich voorstellen hoe pijnlijk dat is", schrijft Heil.

Erik Heil
De infectie aan het been van de Duitse Erik Heil, zoals hij op zijn blog laat zien

"Ik heb nog nooit in mijn carrière een infectie in mijn been gehad. Ik neem aan dat het tijdens de regatta is ontstaan. Vanaf nu ben ik voor de aanwezigheid van een dokter die bij het Olympische team blijft tijdens alle wedstrijden die nog komen in deze wateren." Heil eindigde tijdens de wedstrijd in Rio samen met zijn partner Thomas Ploessel op de derde plaats in de tweemans zwaardboot.

Schoner water geëist

Het Olympisch water in Rio is al langere tijd onderwerp van gesprek. De internationale zeilfederatie eiste vorige week nog dat de kwaliteit van het water verbeterd moet worden in aanloop naar de Spelen.

Eerder deze maand reisde olympisch kampioen surfen Dorian van Rijsselberghe af naar Brazilië om het water te testen, een jaar voor de Spelen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl