Nu rijden weginspecteurs nog met oranje zwaailicht
NOS Nieuws

Blauwe zwaailichten voor Rijkswaterstaat

Weginspecteurs van Rijkswaterstaat krijgen binnenkort een blauw zwaailicht en sirene. Ze kunnen daardoor sneller bij ongelukken komen die op snelwegen zijn gebeurd.

Het gaat in eerste instantie om een proef bij 24 wagens in de regio's Amsterdam, Eindhoven, Arnhem/Nijmegen en Zwolle/Groningen. De proef duurt twee jaar.

Speciale rijopleiding

Weginspecteurs zijn vaak als eerste ter plaatse als er een verkeersongeluk is gebeurd op de snelweg. Ze zetten de plek van het ongeluk af, zodat de hulpverleners hun werk veilig kunnen doen. Ook zorgen ze ervoor dat het andere verkeer kan doorrijden.

Nu rijden de weginspecteurs nog met oranje zwaailichten en zonder sirenes. Rijkswaterstaat denkt dat ze met de blauwe lichten en sirenes sneller bij de plaats van het ongeluk kunnen komen. De inspecteurs die meedoen aan de proef krijgen een speciale rijopleiding om te leren hoe ze zich moeten gedragen wanneer ze met blauwe zwaailichten rijden. Na de opleiding moeten ze examen doen.

Minister Schultz van Infrastructuur is blij met de proef. "Het is mooi dat we hier binnenkort mee kunnen starten. Weginspecteurs zijn straks sneller bij een incident. Daardoor wordt het veiliger op de weg."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl