De site werd onlangs gehackt, waardoor gegevens van miljoenen klanten op straat lagen AFP

De directeur van de datingsite voor vreemdgangers Ashley Madison stapt op. Noel Biderman is CEO van Avid Life Media, het moederbedrijf van de Canadese website. 

De omstreden site werd onlangs gehackt, waardoor gegevens van 37 miljoen klanten op straat kwamen te liggen, onder wie zeshonderd Nederlanders

In een verklaring meldt Avid Life Media dat het beter voor het bedrijf is dat Biderman vertrekt. Waarom dat zo is, wordt niet duidelijk gemaakt. Een managementteam neemt zijn taken waar tot er een opvolger is. 

Beloning

Ashley Madison werd vorige maand gehackt door een groep die zich Impact Team noemt. De hackers eisten dat de site offline werd gehaald, anders zouden de gegevens van de gebruikers worden gepubliceerd. Daar werd geen gehoor aan gegeven. 

Avid Life Media loofde een beloning uit van ruim drie ton voor iedereen die informatie heeft die leidt tot de identificatie, arrestatie en vervolging van de daders. 

Twee gebruikers van de overspelsite zouden zelfmoord hebben gepleegd. De Canadese politie heeft die zaken in onderzoek. Een Amerikaanse aanklager bood onlangs publiekelijk zijn excuses aan voor zijn lidmaatschap.     

STER reclame