NOS Nieuws

Zeehond in Oudegracht van Utrecht

Zeehond in Oude Gracht in Utrecht

In het centrum van Utrecht is een zeehond gevonden. Het dier zwom in de Oudegracht. Het is nog een raadsel hoe de zeehond daar is terechtgekomen.

Het dier is uit het water gehaald en naar het opvangcentrum A Seal in Stellendam gebracht. Volgens het opvangcentrum lijkt de zeehond het goed te maken. Het is een vrouwelijke ringelrob, een kleine zeehond afkomstig uit de Noordelijke IJszee.

"Het gaat best wel goed met haar", zegt verzorger Jaap van der Hiele van A Seal. "Ze is gelukkig niet heel erg mager, is heel fit en eet vis."

Het dier werd in Utrecht gespot door een man en zijn dochter. Ze alarmeerden de politie, die een kijkje ging nemen. De zeehond was toen naar de kant gegaan om uit te rusten. Daar werd het dier gevangen.

Sluis door

Het komt vaker voor dat een zeehond de Nederlandse binnenwateren inzwemt, zegt Van der Hiele. Door sluizen laten ze zich in elk geval niet tegenhouden. "We hebben hier in de buurt ook een zeehond die af en toe door de sluis heen gaat. Een paar dagen later is hij er weer, en zwemt hij opnieuw naar buiten."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl