Bouterse ontslaat minister

time icon Aangepast

Door Hennah Draaibaar in Paramaribo

De Surinaamse president Bouterse heeft de minister van Grondbeheer ontslagen. De vrouw van minister Martinus Sastroredjo had samen met familieleden en vrienden 8000 hectare grond aangevraagd. Dat is volgens Bouterse tegen de regels.

Sastroredjo houdt vol dat hij niet op de hoogte was van de aanvraag. Maar zijn partij en president Bouterse geloven dat niet. Hij kreeg het advies om de eer aan zichzelf te houden, maar weigerde op te stappen. Daarop besloot Bouterse hem te ontslaan.

Het ministerie van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer is een belangrijk ministerie. Tijdens de vorige regering is er veel commentaar geweest op de toenmalige minister en zijn partij omdat er flink gespeculeerd werd met de grond. De nu ontslagen minister Sastroredjo had dan ook aangekondigd dat hij alle oude aanvragen tot op de bodem zou onderzoeken. Dit zorgde voor veel politieke vijanden, ook binnen zijn eigen partij.

Naar huis

Twee maanden geleden wilde zijn eigen politieke partij, de KTPI, dat Sastroredjo zou opstappen. Toen weigerde Bouterse hem naar huis te sturen.

De regering Bouterse is vier maanden geleden aangetreden.

STER Reclame