Serena Williams
NOS Sport

Karaoke bezorgt Williams meer stress dan US Open

Als eerste vrouw sinds Steffi Graf in 1988 kan Serena Williams bij de US Open een Calender Grand Slam behalen. De Amerikaanse heeft dan alle vier de grandslamtoernooien in één jaar gewonnen. Daar wil ze echter nog niet aan denken.

"Ik praat er ook niet over. Ik neem het zoals het is, probeer de enorme druk te negeren en hopelijk valt alles vanzelf op z'n plaats", zegt Williams. Haar eerste stressmoment in New York heeft ze al gehad: een karaokeavond voor sterren.

Vooral de liedjeskeuze zat Williams dwars. "Ik word daar altijd zo nerveus van. Ik weet dan echt niet wat ik moet kiezen." De 33-jarige Amerikaanse stal uiteindelijk de show met Diep in de Zee uit de Disney-film De Kleine Zeemeermin, met danspasjes en al.

Serena Williams leeft zich uit met karaoke

'Williams iets speciaals'

Maria Sjarapova is onder de indruk van Williams. Niet van haar zangkunsten, maar van haar tennisjaar. "Een ongelooflijk jaar, zo constant. Ze maakt deze US Open echt heel speciaal. Het is aan ons om haar af te stoppen. Daar ga ik mijn best voor doen."

Door een beenblessure speelde de Russin echter geen voorbereidingstoernooi op de US Open. "Ja, dat is natuurlijk niet ideaal, maar ik ben ervaren genoeg om te weten hoe ik daar bij een groot toernooi mee om moet gaan. Gezondheid is het allerbelangrijkste."

Sjarapova: Serena maakt US Open speciaal

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl